Image
0
Lista de dorințe este goală
Produse din lista de dorințe 0 pentru suma 0.00 MDL Accesați lista de dorințe
0
Coșul dvs. este în prezent gol.
Produse in coș 0 pentru suma 0.00 MDL Afișează coș Finalizare comandă
Image
Cablul VVGng

Cablul VVGng

Cablul VVGng

Cablul VVGng (cunoscut și sub denumirea de cablu de putere VVGng) este un cablu care este utilizat atunci când este necesară transportul și distribuția energiei electrice la instalațiile electrice staționare care, funcționează la o tensiune nominală de 0,66, 1 sau (mai rar) 6 kV și având o frecvență de 50 Hz, la curent continuu sau alternativ. Cablul este destul de universal, poate fi amplasat în zone uscate și umede, poate fi folosit pe uscat, în apă, la o altitudine (nu mai mult de 4300 m) și așa mai departe. O caracteristică a acestui subtip de cablu este și faptul că nu răspândește arderea.

Descifrarea VVGng

Descifrarea acestui cablu este destul de simplă. Marcarea VVG înseamnă „vinil-vinil-gol”, adică implică prezența a două straturi de clorură de polivinil și apoi absența unui strat protector special. Iar, „ng” înseamnă că acest subtip de cablu nu suportă răspândirea arderii, ceea ce este foarte important în locurile în care probabilitatea de incendiu este suficient de mare și siguranța este pe primul loc. De asemenea, este important să rețineți că lipsa „A” în marcaj, înseamnă că cablul în cauză este din cupru.

Descrierea tehnică a cablului VVGng

La baza miezului conductor al acestui cablu este un conductor din cupru cu un singur fir sau multifilar, maximum șase. Când sunt mai mult de două fire, deobicei ele se încolăcesc. Forma secțiunii transversale a miezurilor poate fi triunghiulară, dreptunghiulară sau rotundă. Principala diferență dintre diferitele subtipuri de VVGng una de cealaltă este doar numărul de fire, aria lor și, în consecință, diametrul nominal al cablului. De acești parametri depinde, de exemplu, masa cablului, care începe de la aproximativ 40 kg/km și poate ajunge la câteva tone. Prin urmare, este important să citiți descrierea unui cablu înainte de a-l cumpăra pentru a anticipa sarcina pe care o va crea.

Un alt parametru care variază în funcție de numărul și dimensiunea conductorului ​​este curentul admisibil. Depinde si de unde urmeaza a fi instalat cablul. De exemplu, la instalarea unui cablu cu trei fire de acest tip în aer, curentul admis va fi de 21A, în timp ce pentru un cablu cu un singur conductor aceeași cifră va fi de 29A. Pentru cablurile cu un singur conductor, acest indicator poate ajunge până la 704A. Pentru a afla mai precis care este acest parametru pentru un anumit cablu, cel mai bine este să vă uitați la caracteristicile sale tehnice.

Prețul cablului VVGng poate varia și de la diferiți parametri, de exemplu, cel mai simplu cablu poate costa puțin mai mult de zece lei pe metru, dar pragul superior pentru prețurile cablurilor care au multe fire cu o suprafață totală mare a secțiunii transversale poate ajunge la câteva mii lei. Totul depinde în totalitate de necesitățile dumneavoastră. Alegeti marfa potrivita pe urmatorul link https://moldcablu.md/ro/cablu-electric/vvg-vvgng-vvghg-ls-nym

 

Iluminarea LED

Iluminarea LED

Iluminarea LED - ce este?

Un LED este un dispozitiv care conduce curentul electric și emite lumină LED. Elementul principal al dispozitivului este un cristal. Culoarea lui poate fi complet diferită. LED-ul este plasat în matrițe din aluminiu sau cupru care acționează ca un reflector. În calitate de anod cel mai des este folosit un conductor de aur conectat la un cristal, după care se toarnă în interior un compus incolor sau transparent și se creează forma necesară. Deci, în cele din urmă, apar becurile. Există mai multe moduri și opțiuni. De exemplu, se ia o placa cu sistem electronic și se plasează cristale în cantități diferite.

Cel mai simplu dispozitiv de iluminat cu LED este un modul care are propriile contacte. Are stabilizator de curent. Acestea se bazează pe doar trei culori principale: albastru, roșu, verde. Tot în acest modul există un controler care vă permite să amestecați aceste culori în diferite proporții, iar gama de culori este calitativ mai largă, sau mai exact, acoperă toate culorile curcubeului. Și când amesteci verde, albastru și roșu, obții o lumină de culoare albă pronunțată.

În secolul trecut, au fost folosite doar trei diode: galben, verde și roșu. Iar în timp, a fost nevoie de un LED albastru accesibil, eficient din punct de vedere energetic, care să ofere o iluminare bună. Oamenii de știință japonezi au rezolvat această problemă, inventând - diode incredibil de accesibile care emit culoarea albastră.

Astăzi, cu ajutorul lor, orașul de noapte se transformă într-un basm. Decorațiunile ușoare, vitrinile atrag atenția, și își pun amprenta la evenimentele luminoase. Mai mult ca atât, pot străluci într-o singură culoare și în mai multe culori. În astfel de sisteme de iluminat, cel mai adesea sunt peste treizeci de module LED, care se aliniază în linii LED. Astfel de sisteme pot fi ghidate de un controler care creează atmosfera potrivită cu tonurile și modurile de iluminare potrivite.

Utilizarea liniilor LED albastre este incredibil de răspândit astăzi. Datorită faptului că pot suporta temperaturi scăzute și nu pătrunde apa, a crescut cererea pentru producerea lor. Iluminarea figurilor de gheață, havuzurilor, bazinelor, statuilor și, bineînțeles, accesoriile nopților de iarnă, în special orașul de Anul Nou astăzi este bazată pe luminile LED.

Nu cu mult timp în urmă, a fost lansate lămpile LED. Acum, lămpile LED au reușit și sunt incredibil de populare, deoarece folosesc foarte puțină energie electrică în funcțiune. Acest lucru face ca acest produs nu numai să fie competitiv, ci și aproape un lider în vânzări, datorită căruia iluminatul „clasic” este scos de pe piață. Lămpile cu incandescență, lămpile fluorescente în viața de zi cu zi și de către stat, și-au pierdut profitabilitatea și trec încet în istorie. La urma urmei, iluminatul LED are avantaje incontestabile care pastrează mediul înconjurător, economisește electricitatea, banii și timpul. Alegeti marfa potrivita pe urmatorul link https://moldcablu.md/ro/iluminare-led

 


Iluminatul stradal solar

Iluminatul stradal solar

Iluminat stradal solar modern: condiții de lucru și sferele de utilizare  

Iluminatul stradal autonom cu energie solară este instalat pe terenuri private, autostrăzi, străzi ale orașului. Este indicat a fi folosit în locuri greu accesibile pentru alimentarea cu energie electrica.

Dispozitivele de iluminat, in functie de caracteristicile lor, sunt folosite pentru iluminarea diferitor zone sau iluminatul decorativ.

Scop

Sarcina principală a iluminatului alimentat cu energie solară este de a decora peisajele teritoriilor.

Dispozitivele de iluminat sunt împărțite în categorii în funcție de metoda de instalare și configurare a acestora:

  • felinarele cu picioare scurte instalate în pământ sunt concepute pentru a ilumina poteci de grădină, gazon, straturi de flori;
  • felinare pe picioare înalte și projectoare sunt instalate pe suprafețe, la pridvorul casei;
  • felinare suspendate sau ghirlande sunt folosite pentru a ilumina foișorul, pridvorul;
  • elementele de peisaj sunt decorate cu lămpi decorative;
  • lămpile stradale puternice sunt destinate pentru a ilumina parcurile și străzile.

Eficienţă

Condițiile meteorologice din diferite regiuni afectează funcționalitatea iluminatului:

1. În regiunile cu zile însorite scurte, bateriile nu vor fi încărcate complet. Acest lucru va reduce semnificativ timpul de funcționare al luminilor pe timp de noapte.

2. Temperaturile negative expun bateria la defecțiuni. Căldura puternică și prelungită va duce la supraîncălzirea semiconductorilor și la defecțiunea acestora.

3. Pentru absorbția corectă a energiei de către panourile solare în zonele cu climă caldă, este necesară utilizarea unui sistem de răcire.

4. În regiunile cu vânt, cu mult praf în aer, sticla de protecție a panoului solar este murdărită rapid, ceea ce reduce performanța dispozitivului.

Alegeti marfa potrivita pe urmatorul link https://moldcablu.md/ro/iluminare-led/iluminat-led-solar